وزارت دادگستری آمریکا روز جمعه ۲۳ آذر (۱۳دسامبر) اعلام کرد که حاجی عبدالستار بارکزی شهروند ۵۹ ساله اهل افغانستان را به ۳۰ سال زندان محکوم کرده است.
در اطلاعیه این وزارتخانه آمده است که این شهروند افغانستان به تلاش برای قاچاق هروئین به ایالات متحده، تامین مالی گروههای تروریستی از طریق استفاده از وجوه ناشی از قاچاق مواد مخدر بهنفع طالبان، شبکه حقانی، و ارتکاب جرم در دستکاری شواهد متهم است.
در این اطلاعیه ذکر شده است که عبدالستار بارکزی پس از یک محاکمه دو هفتهای در ماه اوت مجرم شناخته شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
وزارت خزانهداری ایالات متحده در سال ۲۰۱۲ حاجی عبدالستار بارکزی را تحت تحریم قرار داد و اعلام کرد که او برای حمایت از فعالیتهای طالبان و گروههای تروریستی مبالغ هنگفتی به آنها پرداخت کرده است.
در اطلاعیه این وزارتخانه تصریح شده است: «در زمان اعلام تحریمها علیه عبدالستار بارکزی، وزارت خزانهداری اعلام کرد که او هزاران دلار به طالبان اهدا کرده است تا از فعالیتهای طالبان در افغانستان حمایت کند و پولهایی را برای کمک به جنگ طالبان علیه نیروهای ائتلاف فراهم کرده است.»
وزارت دادگستری آمریکا گفت که این شهروند اهل افغانستان از ژانویه ۲۰۱۸ تلاش کرده است مقادیر زیادی هروئین را به ایالات متحده وارد کند و افزون بر آن بر حمایت از قاچاق هروئین، حمایت مالی شبکه حقانی، یکی از گروههای خشن طالبان، اقدام کرده است.
بارکزی در سال ۲۰۱۸ به یک مامور مخفی «دیئیاِی» (DEA، آژانس مبارزه با مواد مخدر ایالات متحده) در افغانستان ۱۰ کیلوگرم هروئین فروخت که قرار بود این مقدار به ایالات متحده وارد شود و در نیویورک به فروش برسد. در جریان این معامله، بارکزی بارها اعلام کرد که برای تولید این محموله به طالبان پول پرداخت کرده است و اطمینان داشت که اعضای طالبان مسئولیت حمل و نقل محمولههای بعدی هروئین را برعهده خواهند گرفت.
اطلاعیه وزارت دادگستری ایالات متحده همچنین به جزئیات مربوط به تلاشهای بارکزی برای سرپوش گذاشتن بر اقدامهای غیرقانونیاش اشاره میکند. پس از دستگیری وی و استرداد به ایالات متحده، بارکزی وقتی در زندان بود از اعضای خانوادهاش در افغانستان خواسته بود که یک منبع مهم دیئیاِی را بربایند و او را تهدید کنند تا از شهادتش علیه بارکزی عقبنشینی کند.
این شاهد، که یکی از منابع مهم اطلاعاتی علیه بارکزی بود، تحت فشار قرار گرفت تا شهادتش را تغییر دهد. بارکزی در تماسهای ضبطشده در زندان از خانوادهاش خواسته بود تا این شاهد را در خانهشان نگه دارند و تهدید کنند تا «تمام داستان را در دو دقیقه بیان کند».
درنهایت، بارکزی به ۳۰ سال زندان و پنج سال نظارت پس از آزادی محکوم شد. همچنین، از او خواسته شد تا عواید حاصل از جرایمش را بازگرداند. این پرونده نتیجه تحقیقات مشترک دیئیاِی و مقامهای امنیتی کشورهای مختلف ازجمله استونی و استرالیا است.
وزارت دادگستری ایالات متحده در اطلاعیهاش تاکید کرده است که این محکومیت بخشی از تلاشهای ایالات متحده برای مقابله با تروریسم و قاچاق مواد مخدر و همچنین مقابله با گروههای تروریستی نظیر طالبان و شبکه حقانی است که امنیت بینالمللی را تهدید میکنند.
گروه طالبان هنگام جنگ با حکومت پیشین افغانستان و متحدان غربی آن، بخشی از منابع مالیشان را از طریق قاچاق مواد مخدر تامین میکردند.